Confidenţialitate

Spitalul Victor Babeș a cerut suplimentarea numărului de paturi pentru pacienții Covid | AUDIO

În București, conducerea spitalului Victor Babeș a solicitat aprobare pentru suplimentarea numărului de paturi dedicate pacienților cu COVID.

Managerul spitalului, Simin Florescu, a spus la Europa FM, că, în ultima perioadă a crescut numărul tinerilor infectați cu coronavirus care ajung la spital în stare critică și au nevoie de oxigen.

”Tabloul care revine la ordinea zilei al pacienților este pacient tânăr, fără comorbidități, care se prezintă la camera de gardă cu insuficiență respiratorie, cu febră și cu simptomatologia de de debut de vreo 8-9 zile. Și mai este un lucru foarte important, acești pacienți cu forme severe de boală sunt nevaccinați. Avem această armă, vaccinul, pe care din păcate concetățenii noștri nu vor să o uzeze”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O secție pentru pacienții cu boli infecțioase va fi transformată în secție COVID – a precizat medicul Simin Florescu.

”În acest moment, numărul pacienților cu Covid a început să-l depășească pe cel al non-Covid. Un lucru îngrijorător, acest lucru ne-a determinat să solicităm extinderea numărului de paturi destinate pacienților cu Covid și am depus cerere pentru autorizare pentru dedicarea încă unei secții pacienților Covid, pentru că majoritatea sunt cu forme severe și necesită oxigen. În curând estimez că vom trece, din nou, la un regim Covid 100%, nu știu cum o să ne descurcăm pentru că avem și pacienți non-Covid.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ultimele 24 de ore, în București, au fost confirmate 56 de noi cazuri de COVID-19, cele mai multe din țară.

La nivel național, sunt peste 1300 de oameni internați în spital, dintre care 193 la terapie intensivă.