Confidenţialitate

Spitalul modular din curtea Spitalului Elias a fost finalizat | AUDIO

Spitalul modular construit cu bani din donații în curtea Spitalului Elias din Capitală este gata și poate primi oricând bolnavi de COVID-19.

Are 38 de paturi pentru pacienții care au nevoie de îngrijiri medicale la terapie intensivă și a costat două milioane de euro, bani adunați de Asociația Dăruiește Viață din donațiile a peste 250 de mii de oameni și a zeci de firme.

Spitalul poate fi mutat oricând și, pe viitor, ar putea fi transformat în centru pentru marii arși, a spus în emisiunea Deșteptarea, Oana Gheorghiu de la Asociația Dăruiește Viață.

Spitalul este gata. Poate fi funcțional în orice moment. Noi l-am terminat de construit, este echipat cu toate instalațiile necesare pentru Terapie Intensivă. Dacă Spitalul Elias va dori să-l păstreze, vor decide cum îl vor folosi. Îl putem transforma în centru de mari arși.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cum a fost posibil ca în două luni să fie ridicat un spital din fonduri private, iar autoritățile nu reușesc să facă acest lucru?

“Nu problema banilor o are România, ci problema implementării. Este multă incompetență, multă neasumare și un pic de hoție. Am arătat că se poate face, dar de acum noi toți ar trebui să punem presiune pe politicieni, pe administrațiile locale să-și facă treaba.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Spitalul modular din curtea Spitalului Elias este al doilea construit de Asociația Dăruiește Viață, după cel ridicat în curtea Spitalului Marie Curie din București, dedicate copiilor bolnavi de cancer.