Confidenţialitate

SJU Suceava: Fără locuri disponibile în ATI pentru bolnavii de Covid-19

Situație alarmantă la Suceava, unde Spitalul Județean nu mai are nici un loc disponibil în AȚI pentru bolnavii de Covid-19. Și în ceea ce privește ventilatoarele pentru pacienții infectați cu noul coronavirus rezervele sunt la limită, fiind disponibile doar 6 aparate.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, în Spitalul Județean Suceava sunt internați 190 pacienți diagnosticați cu Covid-19.

Dintre aceștia, 57 sunt internați cu forme severe, iar 18 prezintă forme grave și sunt pe secția ATI, doi dintre ei fiind ventilați mecanic.

La secția ATI a spitalului din Suceava nu mai este disponibil nici un pat pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, așa încât se caută soluții urgente.

Cu 7.830 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei, județul Suceava este pe locul doi în țară ca număr de îmbolnăviri, după București, iar situația se înrăutățește de la o oră la alta.

Din acest motiv, autoritățile locale au făcut un nou apel disperat la oameni să respecte măsurile sanitare instituite începând de sâmbătă dimineață.

Pentru că incidența de cazuri la mia de locuitori este aproape de 3, în municipiul Suceava, orașul Siret și comuna Fundu Moldovei masca de protecție a devenit obligatorie în toate spațiile închise și deschise.

Între timp, au fost demarate și ample controale și numai în prima parte a zilei de sâmbătă au fost aplicate 159 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor impuse de pandemie.