Spitalul Județean Suceava: Copil de 2 ani, mort din cauza rujeolei. DSP Suceava face anchetă

Epidemia de rujeolă provoacă noi victime. În Suceava, un copil în vârstă de doi ani a decedat în timp ce se afla internat la Spitalul Județean. Analizele serologice au confirmat că băiatul avea rujeolă.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a început o anchetă epidemiologică și anunță că, în perioada în care s-a aflat în spital, copilul a intrat în contact cu o singură persoană care a fost vaccinată antirujeolic.

Vaccinarea împotriva rujeolei nu a fost posibilă, spun medicii de la Spitalul Județean Suceava, care arată că minorul suferea de o boală genetică congenitală, cu un status imunitar scăzut. În schimb, cele două surori ale copilului erau vacciante.

În primele zile din ianuarie 2018, în județul Suceava au fost înregistrate șase cazuri de rujeolă, însă nu pentru toate a venit confirmarea de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Confirmări au venit pentru copilul decedat la Spitalul Județean Suceava și pentru un bebeluș, de 6 luni, din Falcău, județul Suceava.

Între cazurile suspecte de rujeolă se află un bebeluș de 7 luni din Pârteştii de Jos, un bebeluș în vârstă de 10 luni din Humoreni, unul de 12 luni din Dealul Zvorâştea și un copil în vârstă de un an şi opt luni din Cornu Luncii. Niciunul nu a fost vaccinat împotriva rujeolei.

În județul Suceava, anul trecut au fost confirmate trei cazuri de rujeolă și s-a încercat identificarea copiilor nevaccinați , respectiv extinderea vaccinării.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS