Spitalul Ilfov, operațional pentru bolnavii de COVID-19 | AUDIO

Pacienții din București depistați pozitiv cu SARS-CoV-2 care trebuie internați nu vor mai fi trimiși la spitale din alte regiuni pentru moment, așa cum s-a întâmplat în ultimele 48 de ore, din lipsă de locuri.

Seful Departamentului pentru Situații de Urgență declară la Europa FM că în această dimineață, Spitalul Județean Ilfov a devenit operațional pentru bolnavii de COVID 19 și primii infectați vor fi internați astăzi.

La acest moment, Spitalul Ilfov va începe să primească pacienți. Acolo sunt 15 paturi de ATI, pe lângă paturile obișnuite. Asta e o capacitate suplimentară care se deschide, mai e spitalul Witting, astfel, la acest moment eu sper să nu mai fie nevoie. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Joi, ministrul Sănătății Nelu Tătatru a anunțat că în Capitală și în Ilfov vor fi create noi locuri pentru că cele existente sunt ocupate.

Există mai multe locuri dotate unde pacienții ar putea fi tratați, unul dintre ele fiind spitalul modular din curtea Spitalului Elias, construit de Asociația Dăruiește Viața, însă nu există personal.

La DSP București, în acest moment, are loc o ședință la care reprezentanții Primăriei generale și cei ai direcției încearcă să  găsească soluții și pentru containerele dotate de administrația locală.

Raed Arafat spune la Europa FM că dacă medicii și asistenții din zone neafectate așa de dur de pandemie nu vor vrea să fie detașați, atunci mutarea va fi impusă.

Se lucrează la reactivarea celorlalte facilități, precum cea de la Elias. Noi lucrăm acum pe găsirea de personal din toată țara, nu doar din București. Dacă nu sunt pe lista de voluntari, trecem la detașarea alegând din spitalele care pot să dea măcar un medic sau doi. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS