Spitalul de Recuperare din Cluj devine Spital COVID

Spitalul de Recuperare din Cluj, singurul de profil din toată regiunea, va trata din 5 august pacienți cu coronavirus.

Măsura e luată după ce spitalele care tratează pacienți cu Covid-19 din Cluj, cel de Boli Infecțioase și cel de Pneumoftiziologie, s-au umplut în ultimele săptămâni și funcționează la capacitate maximă.
Spitalul de Recuperare abia reintrase în linia obișnuită de tratament, după ce la începutul epidemiei a fost spital suport.
Unele secții vor rămâne acum deschise, precum centrul de tratament, ambulatoriul și secția de aritmologie, unde există o listă de așteptare pentru tratamente de peste un an.
Deschiderea Spitalului de Recuperare pentru pacienți cu Covid-19 va ușura munca celorlalte două. La Recuperare sunt 400 de paturi și circuite funcționale între secții, băi proprii în saloane și are avantajul de a fi aproape de Spitalul de Boli Infecțioase. La recuperare nu există secție de ATI, dar pacienții pot fi transferați ușor la Spitalul de Boli Infecțioase.
Spitalul de Recuperare e singurul din Transilvania de acest profil.

În toată țara mai există unul singur de acest fel, la Iași. Apropximativ 40% dintre pacienții care se tratează la Recuperare la Cluj provin din alte județe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS