Confidenţialitate

Spitalele militare, pregătite pentru a prelua bolnavi COVID-19 | AUDIO

Spitalele militare pot prelua bolnavi de COVID-19, dacă direcțiile de sănătate publică vor solicita acest lucru, spune ministrul Apărării.

Nicolae Ciucă spune că MApN a pus deja la dispoziția autorităților 3 spitale militare care au fost transformate în unități suport-COVID: cele din Iași, Sibiu și Cluj.

„Vom pune la dispoziție toate resursele și umane și materiale pentru a veni în spirjinul autorităților centale, Guvernului și autorităților locale. Avem deja 3 spitale în afara celor de rol 2 pe care le-am oferit în sprijinul cetățenilor. Vă pot spune că aici nu este vorba doar de militari, în funcție de ceea ce decide fiecare direcție de sănătate publică la nivel local, pacienții merg și beneficiază de tratament în instituțiile noastre.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, și-a prezentat astăzi bilanțul primului an de activitate la conducerea acestei instituții.

El a precizat că au fost înlocuite corturile de la spitalul rol 2 de la Ana Aslan cu containere și sunt în curs de înlocuire și corturile amenajate la spitalele din Constanța și Timișoara.