Confidenţialitate

Spitalul Județean Neamț cere ajutorul oamenilor pentru a putea grăbi procesul de reabilitare a secției de terapie intensivă care a ars în 2020 | AUDIO

Pentru a grăbi procesul de reabilitare al secției de terapie intensivă care a ars în 2020 – Spitalul Județean Neamț solicită sprijin financiar de la populaţie. O parte din sumă a fost strânsă deja, iar primele lucrări de reabilitare a secţiei au început.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Spitalul Județean Neamț a început, cu sprijinul unui ONG, reabilitatea secției ATI. „În loc sa aşteptăm luni întregi pentru proiecte, hotărâri de consiliu şi licitaţii, un ONG a luat iniţiativa de a strânge fonduri pentru a accelera procesul de reabilitare. Suntem în căutarea oricărei firme sau persoane care poate dona pentru a asigura finalizarea reabilitării secţiei ATI, esenţială pentru funcţionarea optimă a spitalului nostru”, este mesajul transmis de SJU Piatra-Neamţ.

În momentul de faţă, secţia ATI funcţionează în Spitalul Modular construit în curtea unităţii sanitare tot de un ONG din donaţii.

Jurnaliștii Libertatea relatau recent că, după 3 ani de la incendiu ancheta procurorilor nu a fost finalizată.

Amintim, pe 14 noiembrie 2020, la SJU Piatra-Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia ATI unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi. În incendiu au murit 10 pacienţi iar două cadre medicale au suferit arsuri.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Oana Gheorghiu, despre spitalul din România construit exclusiv din donații: Avem primul bloc operator din sticlă. Sticla este materialul în care nu se impregnează infecțiile nosocomiale | VIDEO