Speriaţi de coronavirus, românii au luat cu asalt supermarketurile – VIDEO

Îngrijorați de o epidemie de coronavirus în țara noastră, românii au luat cu asalt supermarketurile.

Într-un clip, trimis de unul dintre ascultătorii noştri, se pot observa cozile imense, coşurile de cumpărături pline cu alimente neperisabile, iar rafturile de conserve aproape goale.

Mai multe informaţii despre răspândirea coronavirus şi despre cum puteţi reduce riscul infectării, găsiţi pe europafm.ro/coronavirus.

Au fost luate cu asalt rafturile cu făină, zahăr și ulei. Nenumărate poze de pe rețelele de socializare arată că se întâmplă în mai multe magazine mari din București.

Cei care umplu coșurile cu provizii nu recunosc că e de teama coronavirusului. Întrebate de un reporter Europa FM, două doamne au spus că ele cumpără pentru 4 familii de mâncare, dar au ales să facă cumpărăturile cu măști medicale de protecție pe față.

Și sătenii din orașul Borșa, județul Maramureș, golesc magazinele Zeci de oameni au revenit aici din Lombardia, Italia, și sunt în carantină 14 zile, astfel că rudele lor fac provizii.

De la Asociația Marilor Lanțurilor Comerciale, George Bădescu atransmis că nu se așteaptă să rămână fără produse la raft, deși se cumpără atât de mult.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cum ne apărăm de coronavirus (Covid-19)

Epidemia de coronavirus se extinde în Europa, la fel ca și teama că boala va ajunge în curând și în România.

Este important să știm cum ne putem proteja. Avem nevoie de informații corecte în acest sens.

În fiecare zi veți auzi la postul nostru de radio un mesaj de interes public, citit de vocea postului, Mihai Constantin, mesaj în care explicăm pe înţelesul oricui, ce să faci ca să previi răspândirea oricărui virus de acest tip, inclusiv a virusului gripal, căci au în comun căile de răspândire.

Mai mult, pe site-ul europafm.ro am creat o secţiune specială de ştiri şi informaţii despre coronavirus, și să știți că ne bazăm pe surse credibile, autorizate și profesioniste, începând cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Vlad, George și Luca au vorbit despre cum ne putem informa corect despre coronavirus, marți, în Deșteptarea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS