Spectatorii care nu o mai pot vedea astăzi pe Alina Cojocaru își pot recupera banii

Noul director general al Operei Naționale București, dirijorul Vlad Conta, declară  că țoți spectatorii care și-au cumpărat bilete la spectacolul Manon de duminică,  special pentru a o vedea pe balerina Alina Cojocaru, își pot recupera banii începând de marți.

Vlad Conta a declarat în exclusivitate pentru Europa FM, că unul din primele lucruri pe care le-a aflat în calitate de director al ONB este că, de obicei, la spectacolele în care dansează balerina Alina Cojocaru,  oamenii vin din nenumătare orașe ale țării cu autocarele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În timp ce directorul Vlad Conta spune că absența balerinei este cauzată de indisponibilitatea partenerului de scenă, Alina Cojocaru a anunțat că nu poate participa la spectacolul Manon de duminică, în care avea rolul de prim balerină, pentru că,  în cursul acestei săptămâni  nu a putut repeta. Ea a explicat că acest lucru este cauzat de problemele din ultimele zile.

Este vorba despre  ștergerea de pe site-ul instituției a funcției de director artistic ocupată din 2014 de balerinul și coregraful  Johan Kobborg. Acest lucru s-a întâmplat la începutul săptămânii la cererea lui Tiberiu Soare, pe motiv că funcția nu era în organigramă.

Miercuri, Alina Cojocaru a anunțat că nu va mai urca pe scena Operei Române până ce Johan Kobborg nu va conduce din nou, Baletul. Mai mulți balerini s-au solidarizat cu Johan Kobborg anunțând de asemenea, că nu pot accepta îndepărtarea celebrului artist.

Vineri, ministrul Culturii, Vlad Alexandrascu,  a discutat atât cu Johan Kobborg cât și cu fostul director al Operei Tiberiu Soare.

Acesta din urmă a fost retras din funcția de director general și numit director adjunct , iar lui Johan Kobborg i s-a propus funcția de director artistic al Baletului.

În locul lui Tiberiu Soare a fost numit Vlad Conta.

În calitate de director general interimar, Vlad Conta a dat primul interviu Radio Europa FM în care a explicat acest conflict dar și ce urmează să se întâmple la Opera Națională.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS