Confidenţialitate

Spectacole de referință, la început de an, pe scena Operei Naționale București

Opera Națională București a început noul an cu spectacole sold out. Prima săptămână a anului 2023 aduce pe scena operei bucureștene două titluri de referință de operă și balet: spectacolul „Carmen” de Georges Bizet și spectacolul „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski.

Sâmbătă, 7 ianuarie 2023, ora 18:30, are loc spectacolul cu opera „Carmen” de Georges Bizet. Sonoritățile de inspirație folclorică folosite de compozitorul Georges Bizet impun la fiecare punere în scenă prezența unor elemente care situează acțiunea la Sevilla, un oraș plin de culoare, zgomot de castaniete și de pași flamenco. În acest spirit este construit și spectacolul de pe scena Operei Naționale București, în tonuri calde, în care abundă nuanțe de galben, portocaliu și roșu.

Duminică, 8 ianuarie 2023, ora 18:30, se pune în scenă spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski. Ceaikovski a început lucrul asupra creației sale „Spărgătorul de nuci” în luna ianuarie a anului 1892, iar în martie lucrarea a fost terminată, dând dovadă de o ireală forță inspiraţională ce a creat o capodoperă, în care muzica și dansul se împletesc într-o perfecțiune desăvârșită.

Titlurile la care se mai găsesc bilete sunt disponibile aici.