Confidenţialitate

Spectacole cu intrarea liberă în cadrul maratonului cultural “BUCUREȘTI, AL 6LEA ELEMENT”

În fiecare zi de sâmbătă, prin muzică, pictură, teatru, film, literatură, sculptură și coregrafie, bucureștenii vor fi invitați să redescopere clădiri emblemă ale Capitalei, adevărate bijuterii arhitectonice.

Proiectul Fundației Voci Strămoși, derulat în colaborare cu Artminds România & Temple Film, se desfăşoară pe parcursul lunii octombrie.

Pe 1 octombrie, de la ora 18.00, la Muzeul Național De Istorie A României, are loc “Rapsodia”, un spectacol al corului de copii SYMBOL, sub bagheta dirijoarei Luminita Guțanu Stoian, cu un program de muzică tradițională românească.

Balerinii Eugenia Stoian și Mihai Pricope de la Teatrul de Operetă și Muzical “Ion Dacian” vor susține un moment coregrafic.

Pe 8 octombrie, de la ora 17.00, la Gara Băneasa (Peronul Regal), spectacolul „Ocolul Pământului în 80 de minute”, o veritabilă călătorie-muzicală-fulger pe mapamond, îi aduce împreună pe actorul Marius Tiberius Bugi (pantomimă) și cvartetul de corni francezi HORNBLAST. În program: lucrări de Georges Bizet, Astor Piazolla, Georghe Gershwin, Claude Debussy.

Pe 15 octombrie, de la ora 18.00, sub titlul “Coloana Infinitulu”, la Muzeul de Artă Populară „Prof. Dr. Nicolae Minovici” sculptorul Daniel Rădulescu modelează în lut, replicând pentru spectatori pașii pe care îi urma Brâncuși atunci când crea, pe muzica interpreților Gabriela Streche (pian) și Cristina Dumitrescu (flaut). În program: lucrări de Johann Sebastian Bach, Maurice Ravel, Franz Schubert.

Pe 29 octombrie, la Aeroportul Băneasa, orchestra de brass ARTMINDS va interpreta sub bagheta dirijoarei Dalma Lidia Kovács piese de pe coloana sonoră a unor blockbustere precum Top Gun sau James Bond, având pe fundal proiecții cu cele mai importante momente din istoria aeronauticii românești. Spectacolul “Cucerind Paradisul” începe de la ora 18.00.

Accesul publicului este gratuit pe toată durata evenimentelor.