Confidenţialitate

Spectacol cu un robot industrial, pe scena Teatrului Odeon

Spectacolul-instalație ”Who Am I? A human-robot performance”,care s-a jucat cu sala închisă în cadrul festivalului H3 Garden before detach() , va reveni pe scena Teatrului Odeon în octombrie.

Primul spectacol din România care are loc într-o instalație de artă și care introduce un robot industrial în coregrafia sa se va juca pe scena Teatrului Odeon între 13 – 18 octombrie. Conceptul dezvoltat pentru prima dată în România reprezintă o colaborare în premieră între un teatru din România, respectiv Teatrul Odeon, și un studio de artă și tehnologie, H3.

Cu o scenografie semnată de Adrian Damian, în regia lui Alexandru Berceanu, coregrafie realizată de Andrea Gavriliu, “Who Am I? A human-robot performance” oferă o experiență multisenzorială imersivă asistată de tehnologia realizată de H3.

Who am I? A human-robot performance s-a născut din experiența traumatizantă COVID-19. Pentru un moment a părut că toate energiile creative vor fi strangulate de lipsa de contact social. La finalul izolării sociale ne-am întâlnit în această minunată echipă de creație întrebându-ne împreună cine suntem noi și ce putem face de acum încolo? Spectacolul a venit cu o efervescență de idei, de tehnologie, de energie și sensibilitate a căror dimensiune în actualul context ar putea să pară doar o aroganță, sunt convins că este mult mai mult de atât. Sunt atât de multe momente în spectacol în care inima îmi pompează, fie că se datorează mișcării sublime a Andreei Gavriliu, robotului și mișcării sale perfecte, luminii sau delicateții vizualurilor, apropierii si efervescenței care pune stăpânire pe toți, de la tehnic la actori și spectatori”, spune Alexandru Berceanu, regizorul spectacolului.

FOTO: Adi Bulboacă