Specializare nouă la Universitatea Galați: iconari și restauratori de biserici

Universitatea de stat din Galați școlește, în premieră, de anul acesta, iconari și restauratori de biserici și obiecte de cult.

Noua specializare are girul forurilor de conducere ale Bisericii Ortodoxe Române – după cum transmite corespondentul Europa FM, Emanuela Turcu.

Cea mai nouă specializare de la Facultatea de Teologie a Universității Dunărea de Jos din Galați se numește Artă sacră și va pregăti de licențiere specialiști în iconografie și restaurare de biserici, icoane, carte bisericească și alte obiecte de cult.

Viitorii studenți la Artă sacră vor studia atât teologia, cât și arta, în special pe cea bizantină, care îi va ajuta să se specializeze în pictura de icoane.

Pentru prima admitere la Artă sacră sunt scoase la concurs 30 de locuri la buget, iar primii absolvenți de la această specializare par a avea și locurile de muncă asigurate la Arhiepiscopia Dunării de Jos și la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine din Galați, care duce lipsă de iconari și restauratori.

Înființarea acestei noi specializări la universitatea de stat din Galați a fost aprobată și de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS