Confidenţialitate

Spațiul aerian al Republicii Moldova este sigur, transmite Chișinăul după decizia Wizz Air de a opri cursele în țara vecină | AUDIO

Chișinăul dă asigurări că spațiul aerian al Republicii Moldova este sigur, și caută noi operatori low-cost care să opereze din singurul aeroport al țării. Decizia vine după ce compania Wizz Air și-a oprit toate cursele invocând motive de securitate, dar fără să le numească.

Președintele Parlamentului moldovean a mers în Irlanda și a discutat cu reprezentanții Ryanair pentru ca această companie să înceapă zborurile către și din Republica Moldova.

Guvernul de la Chișinău s-a declarat mirat de explicațiile Wizz Air care a anunțat că suspendă cursele de la și spre Chișinău din cauza „riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării”.

Suspendarea începe din 14 martie.

Ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Lidia Dabija:

„Ne-a surprins și pe noi această decizie dar remarc că nu este irevocabilă și definitivă, o să continuăm discuțiile cu operatorul. Vrem să vă asigurăm că la moment spațiul nostru aerian este sigur, zborurile operate în spațiul nostru aerian sunt sigure, vom discuta și vom continua aceste discuții cu orice operator low-cost.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Parlamentului de la Chişinău, aflat în Irlanda într-o vizită, a anunțat că a avut discuții cu reprezentanții companiei Ryanair privind preluare unor rute din Republica Moldova.

Potrivit TVR Moldova, acestora le-au fost prezentate măsurile pregătite de Guvern privind reducerea taxelor aeroportuare cu până la 70% în funcție de numărul de pasageri și de numărul destinațiilor spre care vor fi operate curse aeriene.

Foto: Shutterstock

Citește și: Salvați Copiii: Micii ucraineni au petrecut, în medie, 38 de zile în buncăre de când a început războiul până în prezent | AUDIO