Confidenţialitate

Spania va decreta, sâmbătă, stare de urgență din cauza coronavirusului

Spania va declara, sâmbătă, stare de urgenţă din cauza coronaviruslui, după ce 120 de oameni au murit și 4.200 au fost infectați.

Starea de urgenţă înseamnă că Guvernul de la Madrid va putea impune restricţii de călătorie.

Alte sute de mii de români de români ar putea intra în curând în carantină. Nu îţi spun de cei din ţară, ci de românii din diaspora.

Guvernul spaniol va declara, sâmbătă, stare de urgenţă ca răspuns la epidemia de coronavirus care a ucis 120 de oameni din cei peste 4.200 care au fost infectaţi pe teritoriul ţării, anunță El Pais

„Această decizie ne va permite să mobilizăm toate resursele statului pentru a-i proteja mai bine pe toţi cetăţenii”, a spus Pedro Sanchez, premierul Spaniei.

Starea de urgenţă înseamnă că Guvernul va putea să limiteze circulaţia persoanelor şi vehiculelor, să rechiziţioneze bunuri şi să preia fabrici şi întreprinderi.

Capitala Madrid, unde sunt cele mai multe decese, ar putea intra în carantină. Primarul a închis deja terasele şi locurile de joacă pentru copii.

Tot azi, Portugalia a declarat şi ea stare de urgenţă, iar Guvernul de la Lisabona a vorbit despre o luptă pentru supravieţuire.