Confidenţialitate

SPANIA: Sistem de rezervare online a locurilor pe plajă

În orașul spaniol Canet d’en Berenguer, situat în nordul provinciei Valencia, pe plajă vor avea voia să stea la soare 5.000 de oameni, zilnic. Măsura a fost impusă în contextual pandemiei de coronavirus, potrivit CNN.

În mod normal, aproape 10.000 de oameni veneau pe plajele orașului spaniol.

În aceasta vară, locurile pe plajă vor trebui rezervate prin intermediul unei aplicații instalate pe telefonul mobil.

“Vara aceasta lucrurile vor arăta cu totul altfel. Va exista mult mai mult loc între cei care stau pe plajă. Vor fi plaje ce urmează modelul business-class”, spune primarul localității Canet d’en Berenguer, Pere Joan Antoni Chordá.

Astfel, plaja orașului va fi împărțită în loturi, iar între fiecare loc va exista un spațiu de doi metri. Fiecare loc de pe plajă va fi delimitat cu fâșii de plastic.

Cei care vor veni la plajă vor putea să își rezerve locul fie dimineața, fie după-amiaza. O persoană nu va putea rezerva locul pe perioada întregii zile.

Primarul orașului spune că oamenii care vor să vina la plajă vor trebui să își reserve online locul, așa cum rezervă un loc la teatru sau la film. În plus, se va ține cont de timpul petrecut pe plajă, astfel încât să fie evitată aglomerația.