Confidenţialitate

Spania: Șase plicuri cu explozibil au ajuns la mai multe instituții, inclusiv la biroul lui Pedro Sanchez | AUDIO

În Spania, s-au înmulțit bombele ascunse în scrisori. Șase astfel de plicuri au ajuns la mai multe instituții, inclusiv la biroul premierului, Pedro Sanchez. Autoritățile spaniole îl caută pe cel care a trimis coletele cu explozibil.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O a șasea bombă ascunsă într-un colet a fost trimisă și pe adresa Ambasadei SUA din Madrid, după cele înregistrate la biroul premierului, la o unitate militară, la directorul unei fabrici de armament care livrează în Ucraina, la Ministerul Apărării și la Ambasada Ucrainei.

Șeful Departamentului de Securitate aflat în subordinea Ministerului de Interne a declarat că toate cele șase pachete au fost expediate de pe teritoriul Spaniei.

Dintre acestea, doar unul a explodat, cel de la Ambasada Ucrainei la Madrid, rănindu-l ușor pe unul dintre angajați. Celelalte au fost detonate de geniștii Poliției spaniole.

Șeful Securității spaniole a mai spus că, după toate aparențele, pachetele ar avea un singur expeditor. Parchetul General ar fi deschis o anchetă pentru terorism – dar nu a oferit detalii în acest caz.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Poliția spaniolă: Explozie la ambasada Ucrainei de la Madrid, soldată cu un angajat rănit