Spania: Polițiștii au arestat o a treia persoană care ar avea legături cu atacul din Barcelona

O a treia persoană, suspectată că ar avea legături cu atacul de la Barcelona, a fost arestată. Polițiștii l-au prins în oraşul catalan Ripoli, un oraș aflat la 100 de kilometri nord de Barcelona, relatează BBC News.

În același oraș a fost arestat și marocanul care ar fi închiriat furgoneta cu care s-a intrat în mulțime, identificat drept Driss Oukabir. Bărbatul susţine, însă, că actele i-au fost furate şi că nu are nicio legătură cu atacul. Anterior, autorităţile au mai arestat un spaniol, suspectat de legături cu atacul.

Poliţia îl caută încă pe şoferul care a condus vehiculul.

Atacul din Cambrils: centurile de explozibili erau false

În ceea ce privește al doilea atac din nopatea de joi spre vineri, din stațiunea Cambrils, cei care l-au comis aveau legături cunoscute cu jihadismul, a declarat principalul judecător antiterorism din Spania.

Cinci suspecţi au fost împuşcaţi de poliţie în cursul nopţii, după ce au lovit pietoni cu o maşină. Imagini cu vehiculul, un Audi A3, au fost publicate vineri dimineaţă pe reţelele de socializare. Maşina este răsturnată, iar luneta este spartă sau găurită de gloanţe. Autoritățile anunță că centurile de explozibili pe care le purtau atacatorii erau false, după cum au constatat geniștii.

CIA – agenţia americană de informaţii – a avertizat autorităţile catalane în urmă cu două luni că Barcelona și în special zona Las Ramblas sunt vizate de jihadişti, scrie cotidianul El Periodico. Iar la sfârşitul lunii iulie, pe un cont de Twitter asociat cu aşa-numita grupare Statul Islamic – care a revendicat atacul din Barcelona – a apărut un mesaj potrivit căruia un atac în Spania este iminent.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS