Spania: morți și răniți in deraierea unui tren de mare viteză

Deraierea s-a produs in apropiere de Santiago de Compostela. Agentia de presa spaniola EFE citeaza surse medicale si din politie spunind ca sunt cel putin 60 de persoane ranite.Deraierea a făcut cel puţin 15 morţi potrivit ziarului El Pais şi 20 potrivit El Mundo, in timp ce televiziunea spaniola vorbeste de cel putin 30 morti, iar bilantul ar putea creste. In tren se aflau 200 de pasageri.

Primele relatari de la locul accidentului arata ca 4 vagoane au sarit de pe sine, unul dintre acestea fiind grav avariat. La fata locului se afla mai multe echipaje de salvare. Trenul de mare viteza facea legatura intre Madrid si Ferrol, oras de pe coasta Galiciei.

Premierul Mariano Rajoy este asteptat din clipa in clipa sa soseasca la locul accidentului , acolo unde si reprezentantii companiei feroviare spaniole Renfe vor incepe ancheta pentru a stabili cauzele deraierii. Pentru familiile victimelor a fost pusa la dispozitie o linie telefonica speciala, unde pot obtine informatii si consiliere: 981.55.11.00.