Confidenţialitate

Spania: Intrarea în țară fără test, permisă pentru cei din state cu risc redus. Din 7 iunie, toți cei vaccinați sunt bineveniți

Spania se pregăteşte de turişti. De luni, nu mai cere teste PCR cetăţenilor din mai multe state, între care Marea Britanie, iar de pe 7 iunie permite intrarea în ţară a tuturor persoanelor vaccinate anti-COVID, indiferent de ţara de origine.

Țara iberică vrea să repornească industria turismului, care, pe fondul pandemiei, a trecut în 2020 prin cea mai gravă criză din istorie.

Premierul Pedro Sanchez a anunţat mai multe măsuri pentru atragerea turiştilor.

De luni permite intrarea în ţară fără test PCR a persoanelor din mai multe ţări considerate cu risc redus, printre acestea Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă şi Israel.

„Spania va fi încântată, foarte încântată, să-i primeacă pe toţi turiştii britanici şi din celelalte ţări menţionate. Sunt binevenţi, fără restricţii sau controale sanitare”, a declarat premierul spaniol.

Apoi, de pe 7 iunie, se redeschide pentru persoanele vaccinate anti-COVID de pe întregul glob. Principala miză sunt turiştii din Statele Unite.

Premierul spaniol speră ca astfel turismul să-şi revină măcar la 70% din nivelul de dinainte de pandemie.