Spania: Bilantul mortilor in urma catastrofei feroviare a ajuns la 77

Cel putin 140 de persoane au fost rănite.

Un ultim bilanț arată că cel puțin 77 de oameni au murit iar alte aproximativ 140 au fost rănite, după ce un tren de călători a deraiat aseară în nord-vestul țării. 15 cadavre au rămas încă neidentificate.Nu știm deocamdată dacă printre victime se afla și români. La Ambasada României de la Madrid a fost constituită o celulă de criză, iar autoritățile noastre sunt în legătură permanentă cu cele spaniole.

Presa iberică scrie că viteza excesivă ar fi fost principala cauză a tragicului accident. Delgatul Guvernului din Galicia, Samuel Juarez, a declarat că la momentul accidentului trenul ar fi avut o viteză de 220 de km la oră, deși în acea zonă limita era de 80 de kilometri la oră, având în vedere că toate trenurile încetinesc pentru a intra în stația Santiago de Compostela , aflată la doar 4 kilometri distanță de catastrofă.

Mai mult trenul de călători a deraiat într-o curbă periculoasă a traseului, mai scrie presa iberică.

Între timp, echipele de salvare depun eforturi și la această oră pentru a găsi trupurile neînsuflețite ale călătorilor.

Aproape 220 de oameni se aflau în trenul care asigura legătura între Madrid și localitatea El Ferrol, pe coasta galiciană. Un alt oficial a declarat că cei mai mulți dintre răniți se află în acest moment în afara oricărui pericol și sunt internați la mai multe spitale din regiune. Autorităţile locale au făcut apel la localnici să doneze sânge.

Între cei răniți se află și unul dintre mecanicii de locomotivă. De altfel declarațiile sale vor fi esențiale în stabilirea cauzei accidentului.

Presa din Spania mai scrie că aceasta este una dintre cele mai grave tragedii din istoria căii ferate spaniole și primul accident mortal pe o linie de mare viteză din Spania, o reţea considerată una dintre cele mai bune din lume.