Confidenţialitate

Soțul șefei DIICOT, condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupție

Fostul poliţist Dan Hosu, soţul şefei DIICOT Giorgiana Hosu, a fost condamnat Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul “Carpatica Asig”. Decizia nu este definitivă.

Dan Hosu este acuzat de acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unei persoane neautorizate la asemenea informații.

Concret, potrivit DNA, în august 2016, acesta l-a instigat pe un inculpat din dosar să acceseze ilegal, sistemul informatic administrat de către Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date a Ministerului de Interne şi să-i furnizeze date de identificare ale unor persoane decedate.

Scopul ar fi fost ca în baza acestor informaţii, Hosu să încheie mai multe înţelegeri cu urmaşii persoanelor decedate, cu scopul obţinerii unui procent semnificativ pentru el din sumele ce urmau a fi acordate de către societăţile de asigurări responsabile.

Cum Dan Hossu este soțul șefei DIICOT, numită de președinte în această funcție în luna februarie, șeful statului a fost întrebat la începutul lunii, dacă va rece demisia Georgianei Hossu, dacă soțul său va fi condamnat.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a revenit și a spus că „dacă apare o condamnare, cu siguranţă nu va rămâne fără urmări”.