Soţia premierului Dacian Cioloş, Valerie Cioloș Villemin, nu are încă cetățenie română – VIDEO

Invitată la Interviurile Europa FM, în primul său interviu acordat presei din România, Valerie Cioloş – care este o admiratoare a țării noastre încă din 1995, cu mult înainte de a-și cunoaște soțul,  a povestit că nu are încă cetățenie română.

„V-ați luat cetățenia română? Nu încă, eu mă simt româncă în suflet, nu mi-am luat pentru că nu-mi plac hârtiile, birocrația. Acum încerc să-mi mai întocmesc dosarul, dar dacă o făceam acum 5 ani o aveam sigur.

Acum, nu mai știu dacă respect criteriile și trebuie să văd asta. La început, aveam o viză turistică pentru 3 luni și am ieșit, la un moment dat, cu mașina până la graniță și m-am întors”, a povestit Valerie Cioloș.

Valerie Cioloș Villemin și-a dat doctoratul cu o lucrare despre tranziția din România. Ea spune că țara noastră a evoluat mult economic și crede că punctul său forte sunt oamenii creativi.

„Sincer pentru mine cea mai mare evoluție nu se măsoară pe plan bănesc, e mai mult o evoluție a sufletului, cum o țară își găsește propriul drum. Sper că, la un moment dat, România va fi mândră de ceea este, nu va mai încerca să imite pe nimeni, să nu mai aștepte laude de la străini. Să fie ea mândră de ceea ce este, pur și simplu. E o țară plină de viață, de resurse. Se pot face foarte mult aici”, a mai spus soția premierului, Valerie Cioloș.