Sorina Pintea: Mai e un singur loc de mari arși în țară

Un pacient cu arsuri grave nu a avut loc în spitalele din București. Cel puțin așa a acuzat familia unei femei de 68 de ani din Pitesti, care  a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Piteşti, cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului. Potrivit datelor medicale, este vorba despre arsuri de gradul II și III.

Medicii din Pitesti au trimis-o la București, însă Comitetul Operațional a decis că ar trebui trimsă pacienta la Timișoara, spune la Europa FM, Sorina Pintea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Spitalul care are acel pacient anunță Comitetul Operațional de Urgență pentru a găsi un loc potrivit patologiei pe care o are în acest moment. În momentul în care s-a găsit un loc potrivit patologiei la Timișoara, s-a anunțat transferul. Exista un loc și la București, dar pentru că pacienta nu avea arsuri de căi aeriene superioare, deci saturația era în limitele normale, ea a fost stabilizată în Pitești. Decizia a fost Timișoara pentru că poate fi tratată și acolo. ”

Ministrul recunoaşte că mai există un singur pat pentru pacienți mari arși în țară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În acest moment ar putea fi teoretic un loc disponibil, dar dacă apar mari arși, cu arsuri de peste 50% din suprafața corpului, atunci se poate lua decizia transferului și nu pentru că n-ar putea fi tratați în centrele universitare, ci pentru că starea lor de sănătate teoretic ar impune-o, dacă ar fi și arsuri și arsuri de căi aeriene.  „