Confidenţialitate

Sorina Pintea: Funcționara DSP a eliberat codul de parafă pentru falsul medic italian din milă

“Din milă!” – așa explică funcționara Direcției de Sănătate Publică București faptul că a eliberat codul de parafă medicului italian fals, codul în baza căruia Matteo Politi a operat la mai multe clinici private din România.

Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în Deșteptarea, la Europa FM.

„Știți care a fost replica funcționarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru? Din milă – așa a răspuns!

N-am înțeles de cine i-a fost milă și cine i-a indus această milă. Cu siguranță este vorba și de corupție aici. Vreau mai întâi să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operație, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ …”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Sănătății spune că eliberarea codului de parafă era ultimul pas care trebuia făcut pentru a obține drept de liberă practică în România.

Primul, depunerea actelor doveditoare privind studiile, a fost făcut două luni mai târziu, în timp ce a doua etapă – la Colegiul Medicilor -a fost sărită.

Însă, Matteo Politi a avut grijă să-și facă o asigurare malpraxis.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea:

„Acest domn avea încheiată și o poliță de malpraxis. Nu pot să spun numele instituției unde a făcut această poliță.  Deci el a obținut codul de parafă fals pe 23 martie, a semnat un contract în 12 ianuarie, cu o clinică privată, și a obținut în februarie o poliță de malpraxis. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebată cine ar trebui să-și asume răspunderea pentru cele întâmplate, Sorina Pintea a răspuns:

„Eu spun că instituțiile statului. Și îmi asum ceea ce spun. Pentru că un funcționar a eliberat un document care, teoretic, trebuia să fie ultimul dintr-un lanț. Probabil că cei care au văzut acel document s-au gândit că are în spate altceva. S-au gândit prost. Am început cu instituțiile statului – o direcție de sănătate … un funcționar care a greșit, apoi instituțiile private care au privit superficial – și privesc în continuare superficial unele asptecte … și aici nu mă refer la toate instituțiile private, că sunt și oameni serioși pe lumea asta. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Matteo Politi, italianul care a operat în mai multe clinici private, deşi absolvise doar opt clase, a declarat, marți seară, la Antena 1, că a plătit o avocată pentru a obține dreptul de a practica medicina în țara noastră și că aceasta i-a transmis că toate actele sunt în regulă.

El a părăsit România și a refuzat să spună unde este.