Confidenţialitate

Ministerul Sănătății: Un fals chirurg italian a operat în 5 clinici private fără a avea dreptul

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, marți, că un fals chirurg italian a fost depistat în România, bărbatul operând în mai multe clinici private fără a avea însă dreptul de liberă practică, ci doar o parafă.

Sorina Pintea
a spus că momentan nu știe de ce respectivul cetățean a fost angajat fără a avea drept de liberă practică.

“Am aflat din presă despre caz. Nu a adus toate documentele. Ministerul Sănătății a analizat documentele pe care le-a adus, de fapt nu le-a adus personal, a avut o împuternicire avocațială, o doamnă avocat, am înțeles, și pentru că nu avea toate documentele nu a primit avizul, adică echivalarea diplomei”- a declarat Sorina Pintea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Sănătății a mai anunțat că nu știe câți pacienți a operat respectivul bărbat sau în ce clinici și-a desfășurat ilegal activitatea.

“Sunt și alte țări care s-au confruntat cu acest tip de probleme, dar mă pune pe gânduri referitor la ceea ce spuneam despre faptul că și sistemul public și sistemul privat trebuie să aibă aceleași reguli de funcționare, de organizare, de raportare mai ales pentru că da, a operat în clinici private fără a avea dreptul de liberă practică, cu o parafă.

Dar parafa nu este suficientă să te poți angaja într-un spital, asta încerc să spun.

Sunt mai multe documente. Public sau privat. Modalitatea de concurs diferă pentru că la privat nu este nevoie să dai acel concurs, dar documentele pe care trebuie să le prezinți la angajare sunt identice”, a mai spus Sorina Pintea.