Sorin Ovidiu Vântu, condamnat definitiv la 8 ani de închisoare în dosarul devalizării FNI

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti la opt ani de închisoare în dosarul devalizării Fondului Naţional de Investiţii (FNI).

Instanța a mai dispus şi confiscarea de la omul de afaceri a aproximativ 13 milioane de dolari.

Decizia este definitivă.

În primă instanță, Sorin Ovidiu Vîntu  a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare, iar instanța a dispus și să îi fie confiscate 7 milioane de dolari.

În dosarul FNI, Sorin Ovidiu Vîntu a fost judecat pentru spălare de bani.

Prima sentință în dosarul FNI a fost dată în februarie 2015.

Dosarul FNI a ajuns în instanță în 2012, iar cercetările au vizat devalizarea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), Băncii Agricole (BA), Băncii de Investiţii şi Dezvoltare – BID şi Băncii Române de Scont.

Anchetatorii susțin că „activităţile ilicite au fost derulate prin intermediul firmelor membre ale Grupului «Gelsor», deţinute şi administrate, prin persoane interpuse, de Vîntu Sorin Ovidiu.

Parchetul Instanței Supreme susține că afaceristul a intrat în posesia banilor rezultați din înşelăciunea în dauna investitorilor FNI.

Sorin Ovidiu Vântu a primit această veste după gratii: el a fost condamnat în iulie anul trecut la 6 ani şi 2 luni de închisoare în dosarul Petromservice.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS