Confidenţialitate

Sorin Oprescu, dat în urmărire după condamnarea de 10 ani și 8 luni de închisoare. Polițiștii nu l-au găsit la adresă și ar fi plecat din țară

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, este dat în urmărire europeană. El nu a fost găsit la domiciliu atunci când polițiștii s-au dus să pună în executare mandatul, ca urmare a condamnării la 10 ani și 8 luni de închisoare.

Curtea de Apel București l-a găsit vinovat pentru luare de mită, abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat. Potrivit G4 media, fostul primar general al Capitalei ar fi plecat din țară prin vama Giurgiu, în umră cu două săptămâni.

Condamnarea primită de Sorin Oprescu este dublă față de cea dată de prima instanță, care contopise pedepsele pentru cele 3 capete de acuzare. Stabilise numai 5 ani și 4 luni de închisoare pentru fostul primar general al Municipiului București.

Oprescu este acuzat că a creat un grup infracțional organizat, prin care firmele care doreau să obțină contracte cu primăria erau obligate să cedeze o parte din profitul realizat.

Potrivit procurorilor, Sorin Oprescu primea mită 10% din valoarea lucrărilor atribuite.

În septembrie 2015, el a fost prins în flagrant, la locuința sa din Ciolpani, când primea 25.ooo de euro drept mită.

Sorin Oprescu numise oameni fideli în mai multe instituții subordonate Primăriei generale astfel încât mita să poată fi ascunsă cu documente fictive cu aparență legală.

Foto: Inquam Photos / George Călin