Sorin Oprescu anunță că nu mai candidează la Primăria Capitalei

 

Sorin Oprescu a anunțat, luni, că nu mai candidează pentru un nou mandat de primar. El a precizat că morala nu îl lasă să se înscrie în cursă, având în vedere că este cercetat sub control judiciar pentru mai multe fapte de corupție.

Primarul suspendat al Bucureștiului susține că nu are legătură cu persoanele care au strâns semnături pentru o eventuală candidatură a sa.

„Dacă nu mă oprea morala, dacă nu mă oprea controlul judiciar, dacă era o altă situație, sigur că eram prezent acolo. La urma urmei, doresc să duc la bun sfârșit ceea ce am început. Din păcate, rămâne o dorință. În al doilea rând, aș vrea să nu se uite ca sunt sub control judiciar. La noi este exact invers, trebuie să dovedești tu că ești nevinovat, pentru că la noi acționează, în acest moment, prezumția de vinovăție, nu de nevinovăție. Și atunci, în condițiile unei societăți cu derapajele ei, înțelegi să îți adaptezi propria morală la timpurile pe care le trăiești”, a declarat Sorin Oprescu.

În noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracțional organizat. Dosarul se judecă la Tribunalul Bucureşti, din 23 noiembrie.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS