Sorin Oprescu, trimis în judecată

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu este acuzat de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat. Dosarul va fi judecat de magistrații Tribunalul București.

La nivelul primăriei Capitalei, a fost constituit un adevărat grup infracțional – spun procurorii. Orice firmă care dorea să obțină contracte cu municipalitatea era obligată să restituie o parte din banii încasați către membrii rețelei de corupție din primărie. Grupul a fost creat de Bogdan Popa, directorul Centrului Cultural Palatele Brâncovenești și ulterior șef al Administrației Cimitirelor, dar din 2013, Sorin Oprescu a preluat conducerea.

Primarul suspendat al Capitalei este acuzat că a luat mită 25.000 de euro, o primă tranșă din suma de 60.000 de euro încasată de Bogdan Popa. De altfel, acesta ar fi cerut și primit mită peste 13 milioane de lei de la doi oameni de afaceri. Le-a promis acestora că îi ajută să câștige un contract cu primăria și că vorbeșțe cu angajații din subordine să urgenteze plățile.

În acest dosar, au mai fost trimise în judecată alte 7 persoane: Florin Șupeală, director adjunct la Palatele Brâncovenești, Octavian Constantinescu, director economic în primăria Capitalei, dar și alți funcționari publici și oameni de afaceri.

Procurorii au pus sechestru pe 3 imobile deținute de Sorin Oprescu, dar și pe sume de bani găsite la percheziții. Acesta a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu.