Confidenţialitate

Sorin Oprescu a solicitat anularea pedepsei de 10 ani și 8 luni după gratii. Curtea de Apel București a admis, în principiu, contestația

Curtea de Apel București a admis, în principiu, contestația în anulare depusă de fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu față de condamnarea la 10 ani și 8 luni de închisoare. Sorin Oprescu se află în prezent în Grecia. El trebuie să se prezinte în fața instanței pe 16 decembrie.

Condamnat la închisoare alături de alți angajați din Primăria Capitalei pentru că atribuia contracte pe bani publici în schimbul mitei, fostul primar al Bucureștiului Sorin Oprescu a solicitat anularea pedepsei de 10 ani și 8 luni după gratii, iar Curtea de Apel București a admis, în principiu această contestație.

Magistrații au fixat ca termen de judecată ziua de 16 decembrie, când Sorin Oprescu trebuie să se prezinte în fața instanței, scrie G4Media.

Fostul edil al Capitalei se află în prezent în Grecia și e puțin probabil să revină în România, însă își poate trimite avocatul.

Sorin Oprescu a fugit din țară cu puțin înainte să fie condamnat.

El a fost reținut în Grecia la 3 zile după condamnarea definitivă, apoi a fost arestat.

A plătit 5.000 de euro cauțiune și a fost eliberat. În prezent are obligația să vină de două ori pe lună la poliție. Judecătorii greci au respins extrădarea sa.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Sindicaliștii din penitenciare, nemulțumiți de protocolul care-i obligă să viziteze închisorile pentru a se familiariza cu locul dacă devin corupți | AUDIO