Confidenţialitate

Sorin Ioniță, despre situația PUZ-urilor: Nicușor Dan se poate gândi și la o demisie | AUDIO

Liberalii vor vota suspedarea celor 5 planuri urbanistice zonale de sector, dar nu pentru 2 ani, cum a propus primarul general, Nicuşor Dan, ci doar pentru 3 luni. Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru susţine că Nicuşor Dan ar fi fost de acord cu această propunere. Însă, ce se poate face în 3 luni de zile? Expertul în administraţie publică locală, Sorin Ioniţă.

”Discuția asta cu suspendarea de trei luni nu duce nicăieri, nu se poate remedia nimic. PNL a trecut prin campania electorală de la locale, cel puțin la București, cu un fel de spoială, față europeană, dar de fapt e nereformat în profunzime și se vede acum că  așa cum patru ani de zile în mandatul Firea a avut oameni la remorca sau a dat oameni care au jucat în tabăra PSD și imobiliarilor, lucrurile nu s-au rezolvat deloc.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sorin Ioniţă spune că nici vorbă că Bucureştiul ar rămâne fără nici un fel de reglementare în materie de urbanism – aşa cum spun liberalii. El e de părere că poate fi momentul pentru Nicuşor Dan să se rupă de cei care l-au spijinit în campanile, dacă interesele lor nu mai corespund.

”Dacă faci un pas îndărăt, s-au cam terminat lucrurile și brandul Nicușor Dan și brandul Urbanism curat. E clar că a deranjat, e clar că presiunea pe el e uriașă, și poate că ăsta e un momen de ieșit în stradă, de făcut apel la toată acea rețea civică, care l-a susținut atâția ani de zile. Se poate gândi și la o demisie. Dacă nu este lăsat să facă chestia asta, nu are nici un sens să mai vorbim. Ce înseamnă trei luni? Înseamnă că după Paști se vor aproba pe bandă toate proiectele imobiliare care stau în așteptare și care sunt multe”, mai spune Sorin Ioniță.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reamintim, Primarul general, Nicuşor Dan, a anunţat că va propune Consiliului general  al Capitalei suspendarea planurilor urbanistice Zonale din 5 sectoare ale Bucureştiului. E o golănie – a spus el – modul în care s-au făcut aceste planuri de urbanism, prin care sute de hectare de spaţii verzi ar deveni contruibile. Organizaţiile de mediu au salutat iniţiativa primarului general, în timp ce reprezentanţii investitorilor s-au plâns că afacerile le sunt date peste cap.