Confidenţialitate

Sorin Ioniță: Cred că pe Iohannis l-a enervat implicarea guvernului de la Budapesta în Moldova | AUDIO

Directorul organizației Expert Forum, Sorin Ioniță, spune la Europa FM că deși legea privind autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților, nu a fost o mișcare politică deliberată a PSD.

Potrivit proiectului, Ţinutul Secuiesc, care ar urma să fie compus din judeţele Covasna, Harghita precum şi „scaunul istoric Mureş”, ar avea un preşedinte cu mandat de patru ani.

“Pe undeva, PSD și-o merită. Nu cred că a fost deliberat, legea a trecut din prostie. Și-o merită pentru că, de foarte multe ori, în trecut, PSD a exploatat această temă”, consideră Sorin Ioniță.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sorin Ioniță este de părere că presedintele Klaus Iohannis a reacționat într-un mod necaracteristic. În opinia sa, unul din motivele reacției dure a șefului este implicarea Ungariei în politica din Republica Moldova.

“Președintele Iohannis nu este așa un politician inert. Când vrea poate să reacționeze. Cred că l-a enervat implicarea guvernului de la Budapesta în Moldova. Dincolo de faptul că dă o copită în PSD, implică și această dimensiune a interesului Budapestei pentru evoluții politice din România”, mai adaugă Sorin Ioniță.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul de externe ungar a vizitat Republica Moldova, marți, și a oferit ajutoare pentru combaterea epidemiei de COVID-19. Vizita șefului diplomației de la Budapesta vine după cea făcută la jumătatea lunii martie la Chișinău de premierul ungar Viktor Orban.

Președintele Klaus Iohannis a trimis cu 2 zile în urmă o echipă de medici în Republica Moldova pentru a ajuta spitalele de acolo să facă față mai bine epidemiei și măști, materiale sanitare, medicamente din rezerva noastră