Confidenţialitate

Sorin Grindeanu, noua propunere de premier (AUDIO)

Sorin Grindeanu este noua propunere a PSD pentru postul de premier.

Nominalizarea iniţială, Sevil Shhaideh, a fost respinsă de şeful statului.

“Am ales între criză şi raţiune”, a declarat Liviu Dragnea, liderul PSD, care a precizat că a fost luată în calcul varianta suspendării preşedintelui Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea a spus că a renunțat cu greu la propunerea ca Sevil Shhaideh să devină prim-ministru.

Aceasta i-ar fi spus liderului PSD, într-o convorbire purtată în seara de marți, că ar fi primit “foarte multe mesaje de amenințare cu moartea”.

Formațiunea a stabilit, de asemenea, să nu provoace – cel puțin deocamdată – demersul de suspendare a președintelui Iohannis, care nu a explicat de ce a resprins prima propunere.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Chiar dacă în prezent legea le interzice persoanelor condamnate definitiv să facă parte din Guvern, Liviu Dragnea spune că nu a renunțat la gîndul de a deveni premier.

Președintele PSD a fost condamnat definitiv (cu suspendare) pentru fraudă electorală la referendumul pe tema demiterii din funcția de președinte a lui Traian Băsescu.

Liviu Dragnea a susținut în mod constant că nu se consideră vinovat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liviu Dragnea l-a caracterizat pe domnul Grindeanu drept “un coleg care este loial în primul rînd programului de guvernare al PSD şi partidului” şi care “are capacitatea să înţeleagă ca acel program este îndreptat către români”.

Pe durata conferinţei de presă, Sorin Gridneanu s-a aflat lîngă liderul PSD, Liviu Dragnea.

L-am rugat să vină aici şi împreună să îi trimitem preşedintelui propunerea noastră.

Am fost întrebat dacă mergem la Cotroceni. Nu am înţeles cum trebuie să vină acea propunere, dacă noi trebuie să mergem, când, cum. Ar fi jenant să mergem la poartă la Cotroceni să vorbim cu SPP-ul că avem o propunere, dar nu ştiu cum să o anunţăm“, a spus Dragnea.

O eventuală suspendare a președintelui Iohannis nu este încă exclusă. Coaliția majoritară așteaptă un răspuns de la Cotroceni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sorin Grindeanu le-a mulțumit colegilor săi pentru votul din Comitetul Executiv al PSD.

E o mare responsabilitate şi simt în spate această responsabilitate, nu doar a votului pe care l-am primit azi din partea colegilor mei, ci a votului românilor pentru un program de guvernare pe care trebuie să îl punem în practică.

Am avut o rugăminte în faţa colegilor (…), dar în primul rînd o rugăminte faţă de preşedintele partidului, faţă de domnul Liviu Dragnea, de a-mi fi alături –  fiind cel care a coordonat echipa, cel care a făcut acest program de guvernare, pentru a ajuta la implementarea acestuia”.

Sorin Grindeanu a fost întrebat ce l-a făcut să accepte nominalizarea, în condițiile în care – de curînd – declara că nu dorește să facă parte din Guvern.

Primul răspuns a venit tot de la Liviu Dragnea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.