Sorin Grindeanu, noul șef al ANCOM

Fostul premier, Sorin Grindeanu a fost votat de colegii parlamentari în funcția de șef al Autorității Naționale a Comunicațiilor.

Din cei 387 de parlamentari prezenţi, 270 au votat ”pentru” şi 117 ”împotrivă”. Votul a fost secret, pe buletine.

Anterior votului, a fost scandal în Parlament, opoziția au ironizat Partidul Social Democrat dar și pe Liviu Dragnea pentru că, în prima parte a anului, îl demiteau pe Sorin Grindeanu pentru incompentență.  În dezbaterile asupra numirii lui Grindeanu, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a amintit scoaterea preşedintelui din procedura de numire a preşedintelui ANCOM, prin ordonanţă.

Ea a menţionat, de asemenea, că această instituţie reglementează o piaţă de 6 miliarde de euro în industria comunicaţiilor.

Turcan a mai amintit că Sorin Grindeanu a fost demis de majoritatea parlamentară din funcţia de prim-ministru, ”pentru incompetenţă crasă”.

Astăzi, nu votăm nici pentru Liviu Dragnea pe fond, nu votăm nici pentru Sorin Grindeanu pe fond, votăm pentru conducerea unei instituţii care reglementează o piaţă importantă şi foarte bogată. În Parlamentul României se va da un vot şi, nu mă îndoiesc, veţi vota pentru liniştea domnului Liviu Dragnea şi pentru a calma problemele din PSD, cu toate că avem convingerea că această numire nu va aduce liniştea domnului Liviu Dragnea. Dar totuşi, Sorin Grindeanu a fost demis pentru incompetenţă, demis de această majoritatea parlamentară care astăzi îl va vota. Cum puteţi dumneavoastră garanta românilor că domnul Sorin Grindeanu va performa în fruntea unei instituţii atât de importante?”, a spus prim-vicepreşedintele PNL.

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost avizat pe 24 octombrie, cu 15 voturi ”pentru”, 7 voturi ”împotrivă” (PNL şi USR) şi o abţinere (PMP), de către comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru a prelua funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost propus de către premierul Mihai Tudose pentru a prelua preşedinţia Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), după ce Adrian Diţă şi-a înaintat demisia din funcţie.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS