Confidenţialitate

Sorin Cîmpeanu: S-ar putea să angajăm 1.000 de consilieri care să prevină hărțuirile și agresiunile din școli | AUDIO

Ministrul Educației anunță că s-au identificat cele mai vulnerabile o mie de școli din România, din perspectiva bullyngului  din cele  peste 6 mii, câte unități sunt în toată țara.

La TVR, Sorin Cîmpeanu a explicat că, alături de Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Educației ar putea angaja o mie de consilieri școlari care să ajute la prevenirea hărțuirii și agresării fizice și psihice în școli.

”Suntem în tratative cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru o finanțare care să ne permită angajarea încă din această toamnă a 1.000 de consilieri școlari. Să sperăm că există această resursă umană, care să fie plătiți din fonduri europene pentru a efectua aceste activități în cele mai vulnerabile 1.000 de școli din România.

Le știți deja?

Da, lucrăm de mult timp la o hartă care să ne arate care sunt cele mai vulnerabile școli din perspectiva riscului de excluziune socială, din perspectiva fenomenului de bullying, din perspectiva riscului de abandon școlar.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până la toamnă, toate școlile ar trebui să aibă un comitet de prevenire a bullyng-ului.

În prezent, în România, există doar 2.500 de consilieri școlari pentru peste 3 milioane de elevi.

Recent, un elev de la Școala „George Bacovia”, din Capitală, a sărit, pe geam, din clasa de la etajul 1, în care învăța, incurajat de colegi să recurgă la acest gest.

Elevul, cu cerințe speciale, scrisse într-un desen încă de acum 3 ani că nu se simte bine.