Confidenţialitate

Sorin Cîmpeanu: Informațiile privind profesia părinților nu sunt importante în evaluarea elevilor | AUDIO

Odată cu începerea noului an școlar, cadrele didactice nu vor mai avea voie să le ceară elevilor informații despre ocupația părinților.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat, astăzi, că a luat această decizie, deoarece informațiile privind profesia părinților nu sunt importante, iar evaluarea elevilor trebuie să se facă obiectiv.

”Acele date nu au nici un fel de relevanță pentru profesori. Elevul trebuie să fie apreciat obiectiv, indiferent că este un copil d eministru sau un copil de o altă profesie, să spunem mai jos pe o ierarhie pe care n-o asum din perspectivă socială. Pentru a nu promova această ierarhie, pentru a promova un acces echitabil la educația tuturor copiilor. Aceste informații nu îl ajută pe profesor în evaluare pentru că evaluarea trebuie să fie obiectivă. Aceste criterii vor face parte din dosarul pentru ajutor social pentru că sunt acele burse al căror cuantum vrem să-l modificăm.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până acum, informațiile privind ocupația părinților erau trecute în catalog. De acum înainte, se vor completa doar rubricile referitoare la adresa și numărul de contact al părinților.