Confidenţialitate

Soprana Felicia Filip, la aniversare

Născută la 20 martie, în oraşul Slatina, din județul Olt, Felicia Filip este o îndrăgită soprană.

Artista a debutat ca solistă la Opera Națională Română.

Cariera internațională a început-o în anul 1991, într-o apariție la Basel, Elveția, în Traviata, operă de Verdi, pe care soprana o interpretează cu o muzicalitate ieșită din comun și cu o emoție particulară și personală, i-a adus renumele de ”noua regină a ‘Traviatei”’.

Felicia Filip a cântat pe scenele renumite ale lumii, la Covent Garden, Wiener Staatsoper, Liceo di Barcelona, Hamburg, în Toulouse sau la Moscova, unde publicul a răsplătit-o cu ovații îndelungate.

Cântăreața a avut alături mari dirijori ca Silvio Varviso, Anton Guadagno, Daniel Oren, Carlo Rizzi. A jucat în regii semnate de Otto Schenk, John Cox, Jean Claude Auvray, Axel Corti, Nicolas Joel, alături de parteneri precum Roberto Alagna, Francisco Farina, Marcello Giordani, Juan Pons sau Vincente Sardinero.

Felicia Filip a realizat o premieră în muzica românească, fiind prima soprană din țara noastră care s-a asociat cu o trupă rock, după modelul Montserrat Caballe — Freddie Mercury.

Primul album de rock-simfonic din România, realizat împreună cu formația Iris a fost ”Athenaeum”, urmat în 2007 de colaborarea pe care artiștii au avut-o în realizarea albumului ”Iris 30 de ani: Cei ce vor fi”. Două dintre melodiile de mare succes au fost: “De vei pleca” și “Baby”.