Confidenţialitate

Soprana Angela Gheorghiu îi răspunde Gabrielei Firea: Nu am datorii la stat

Soprana Angela Gheorghiu îi răspunde Gabrielei Firea, după ce primarul Capitalei a acuzat-o că a primit titlul de cetăţean de onoare al Capitalei in septembrie 2017 şi a condiționat participarea la ceremonie de ştergerea unor taxe şi impozite neplătite.
Mai mult, edilul a facut public și onorariul primit de cîntăreața de operă, aproape 145.000 de euro.
Totul, în contextul în care Angela Gheorghiu a criticat dur prezenta Gabrielei Firea la intalnirea Simonei Halep cu fanii și faptul că aceasta a vrut sa cistige imagine prin asocierea cu numarul 1 al tenisului mondial.
Ieri, primărița Capitalei a fost huiduită de cele 20.000 de persoane prezente pe Arena Națională, în momentul în care îi înmîna Simonei Halep cheia orașului.

Gabriela Firea a reacționat cu „o serie de inexactități și insinări, ba chiar cu acuzații foarte grave doar pentru că am avut curajul să spun lucrurilor pe nume”, spune Angela Gheorghiu, într-o postare pe Facebook.
Ea reamintește că, de-a lungul timpului, a primit distincții peste tot în lume iar politicieni importanți și-au făcut timp să vină și să îi ofere aceste distincții în orașele în care a cântat.
Însă simplul fapt că se vede nevoită acum să se justifice în fața unor acuzații incredibile o determină să aplaude corul din ce în ce mai puternic al românilor care cred că așa nu se mai poate și că în România lucrurile trebuie să se schimbe.

Soprana reamintește că nu a participat la ceremonia în care i s-a decernat titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului București din motive personale, dat fiind contextul social al evenimentului, care ar fi putut să ducă la interpretări nepotrivite.

Cît privește concertul susținut în Piața Constituției, în anul 2017, la invitația Primăriei, Angela Gheorghiu afirmă că pentru ea a contat faptul că respectivul concert urma să fie gratuit pentru bucureșteni și pentru iubitorii de muzică din toata țara (concertul fiind transmis în direct de Televiziunea Română).

Datele financiare au fost negociate de impresari, spune artista, care subliniază că afirmațiile din comunicatul Primariei Capitalei cu privire la onorariul de concert sunt în afara prevederilor contractuale și total lipsite de eleganță.

”Deși nu trebuie să mă justific în vreun fel, precizez că am susținut de-a lungul vremii numeroase concerte pro bono, la care nu am cerut și nu am primit bani, concerte pentru cauze nobile, care meritau susținerea mea. Am făcut asta și pentru că îmi doresc și caut să întâlnesc publicul roman de câte ori am ocazia. De pe urma concertului umanitar pentru victimele de la Colectiv, jumătate din banii pe care i-am strâns sunt încă dați dispăruți, deși înteleg că între timp a fost câștigat inclusiv un procesȚ.

Si, pentru că Gabriela Firea a acuzat-o că i-a cerut o interventie pentru ștergerea unor datorii, Angela Gheorghiu precizează că nu are datorii față de statul român , ba chiar că a primit recent o rectificare prin care se atestă că statul român, prin ANAF, trebuie să-i returneze o parte din sumele pe care le-a plătit, autoritățile respective greșind calculele.
”Mi se pare scandalos acest comportament abuziv, dar nu am cerut cuiva să intervină pentru nimic, m-am plîns mai mult. Mi-am plătit datoriile din România, ba mai mult decât atât, nu am nici măcar rezidență fiscală aici”.