Confidenţialitate

SONDAJ IMAS LA COMANDA EUROPA FM: Cum văd românii modificările aduse Codului Fiscal

La comanda Europa FM, IMAS a realizat un sondaj prin care a căutat să evalueze modul în care românii au primit modificările recente ale Codului Fiscal.

Peste 70% dintre participanții la sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, apreciază că modificările aduse Codului Fiscal vor avea un efect negativ.

Legat de modificările fiscale, 71 % apreciază că efectele vor fi mai degrabă negative.

20% spun că efecte vor fi mai degrabă pozitive, iar 9% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Care au fost motivele cel mai des invocate de respondenții care au apreciat că efectele vor fi pozitive: 28,5% consideră că ”firmele străine au prea multe avantaje la noi în țară” iar 26,8 % spun că ”vor fi colectați mai mulți bani la buget”, 18% apreciază că ”vor scădea dobânzile”, iar 11,6% afirmă că ”firmele din domeniul bancar, energie și comunicații câștigau prea mult”.

Dintre cei care au răspuns că efectele vor fi negative, 40% au invocat faptul că vor crește prețurile, 21 la sută au spus că astfel crește riscul unei crize financiare, 12 % că vor crește dobânzile, 10%  că sunt descurajate investițiile și 6,9% că se supraimpozitează dezvoltarea României.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda postului de radio Europa FM. Interviurile au fost realizate prin telefon în perioada 11 -30 ianuarie. Au participat 1011 persoane alese aleatoriu de un computer. Marja de eroare, plus minus 3,1%.