Confidenţialitate

Sondaj: Aproape 3 sferturi dintre români cred că urmează o criză economică de amploare

Jumătate din populație se teme cel mai mult de inflație, arată un nou sondaj Avangarde. Creșterea prețurilor reprezintă cea mai mare temere a românilor. Urmează criza energetică provocată de Rusia, criza alimentară și creșterea ratelor la bănci.

67% dintre cei intervievați au spus că au redus consumul în ultimele luni, pe fondul scumpirilor. Cei mai mulți au tăiat de la alimente, bunuri necesare în gospodărie și îmbrăcăminte.

O treime dintre români nu pun deloc bani deoparte. Alți 30% spun că economisesc mai puțini bani ca anul trecut.

Peste 30% dintre cei care au răspuns la sondaj se așteaptă ca prețurile proprietăților să crească. Alți aproape 30% cred că aceste prețuri vor rămâne la fel.

36% dintre cei care folosesc încălzirea pe gaze spun că iau în calcul să investească în sisteme alternative de încălzire de teama creșterii facturilor la gaz.

Iar aproape 70% au investit sau vor investi în reducerea consumului de electricitate.

Sondajul Avangarde, comandat de G4Media, a fost realizat în ultima săptămână pe 880 de persoane și are o marjă de eroare de 3,2%.

Citește și: Statul vrea să acorde turoperatorilor 40 de euro pentru fiecare turist străin care a stat cel puțin 4 nopți în România

Foto: Shutterstock