Confidenţialitate

SONDAJ. 40% dintre români nu vor merge în vacanță în vara anului 2023 | AUDIO

Aproape 40% dintre români spun că nu vor pleca deloc în vacanță vara aceasta. Iar dintre cei care și-au programat plecări, majoritatea afirmă că a ales România, arată datele unui sondaj.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dintre cei care au mărturisit că vor pleca în vacanță vara aceasta, doar 20% își vor petrece concediul în străinătate. Ceilalți au ales România: aproape 35% vor merge la mare, peste 30% la munte și 7%, la țară ori la rude, arată un sondaj realizat la comanda CEC Bank.

La întrebarea câte zile își permit să meargă în vacanță vara aceasta, peste 40% au răspuns că doar 3-4 zile, o treime a spus că 7 zile și doar 10% au menționat că vor sta două săptămâni sau chiar mai mult.

În privința bugetului alocat pentru vacanță, cei mai mulți, adică aproape un sfert din total, au menționat că și-au rezervat între 1000 și 3000 de lei, iar ceilalți sume ce depășesc acest nivel sau sub 1000 de lei.

Sondajul a fost realizat online de comparatorul financiar Finzoom la solicitarea CEC Bank pe un eșantion de 1200 de persoane, majoritatea salariați și locuitori din mediul urban.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Costinești: 21 de turiști cazați la o pensiune au ajuns la spital