Confidenţialitate

Soluțiile pentru facturile exagerat de mari la energia electrică vor întârzia cel puțin încă o săptămână | AUDIO

Coaliția de Guvernare s-a reunit luni, 30 august, și a discutat câteva posibile variante pentru a sprijini populația.

Acordarea de subvenții sau reducerea TVA ar fi două scenarii luate în calcul de guvernanți, dar abia săptămâna viitoare ministrul Energiei va veni la ședința Coaliției pentru o nouă discuție pe această temă.

 

Sprijin pentru consumatorii vulnerabili, aici avem noi un rol important de a interveni pe piață neapărat. Acest rol poți să-l îndeplinești în diferite forme, ori dai subvenție, ori reduci TVA-ul  la energie, sunt mai multe modalități, urmează să discutăm săptămâna viitoare, când domnul Popescu va fi la ședința coaliției“, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mulți clienți au reclamat facturile uriașe la energie imediat după liberalizarea pieței, când guvernanții estimau reduceri de facturi.

Din opoziție, PSD vrea înfiinţarea unei comisii de anchetă la nivelul Parlamentului pentru situația facturilor la energie, a anunţat prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu:

Solicităm înființarea unei comisii de anchetă la nivelul Parlamentului, cu audierea ministrului Energiei, a președintelui Consiliului Concurenței, a Protecției Consumatorului și bineînțeles, a ANRE-ului.

Noi credem că s-a ajuns prea departe în toată această nebunie de creștere de prețuri, oamenii au aceleași salarii, aceleași pensii, copiii au aceeași alocație, pe de altă parte avem creșteri foarte mari la facturile de energie și gaze naturale care aproape s-au dublat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.