Șoferul din Brăila – care a provocat accidentul soldat cu moartea a cinci persoane – nu a consumat alcool sau droguri, ci medicamente

Rezultatul analizelor făcute de Institutul de Medicină Legală din Iaşi contrazice primele declaraţii ale medicilor în acest caz.

În urma accidentului, cinci persoane (un bărbat şi patru femei) cu vârste între 37 şi 52 de ani, aflate într-o staţie de autobuz din Brăila şi-au pierdut viaţa după ce au fost lovite de maşina condusă de tânăr.

 

Medicii spun că șoferul de 27 de ani luase medicamente anti-convulsivante și analgezice. El nu a consumat alcool, sau substanțe interzise – arată rezultatul analizelor făcute la IML Iași.

Imediat după accident, șoferul a fost supus mai multor teste, iar unul dintre acestea a indicat consumul de amfetamină și cannabis, declara atunci purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Brăila. Totodată, potrivit medicilor tânărul se prezentase în septembrie anul trecut la Urgențe având convulsii, însă nu se afla în baza de date a spitalului ca fiind bolnav de epilepsie, ceea ce nu exclude diagnosticul.

La finalul săptămânii trecute, tânărul a fost operat și se află acum in Secția de Ortopedie a Spitalului Județean.

Accidentul s-a petrecut lunea trecută, iar cinci persoane și-au pierdut viața. Cazul este și în atenția inspectorilor de muncă – tânărul conducând către serviciu în momentul in care s-a petrecut tragedia – ceea ce a dus la încadrarea acestuia drept accident de muncă.

Șoferul este urmărit penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS