Confidenţialitate

Șoferul de 19 ani, cercetat în stare de arest după provocarea accidentului de la Vama Veche. Tânărul nu avea nici RCA valabil | AUDIO

Șoferul de 19 ani cercetat în stare de arest după ce a provocat un accident la Vama Veche în care au murit doi tineri, a fost oprit în trafic de două ori de polițiști, în noaptea tragediei. Deși cu doar 3 ore înainte polițiștii i-au găsit droguri în mașină, a fost testat doar pentru alcool și lăsat liber. Mai mult, tânărul nu avea nici RCA la mașină. Este vorba despre doi agenți de poliție și un ofițer, detașați din țară, care acum sunt cercetați disciplinar de conducerea IPJ Constanța.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful IPJ Constanța, chestor Adrian Glugă, a venit cu precizări în cazul teribilului accident de la Vama Veche. A subliniat că șoferul a fost oprit de două ori de polițisti.

Odată pentru a fi atenționat cu privire la respectarea normelor rutiere și a doua oara la sesizarea unui martor. Acesta sunase la 112 să anunțe că un autoturism circulă haotic pe DN39. Cel indicat a fost depistat în jurul orei 02:40 în Vama Veche, potrivit chestorului Adrian Glugă: „În interiorul autoturismului, într-un pachet de țigări, a fost descoperită o țigară artizanală, tip joint și o folie marcată cu denumirea Bromazepam”.

Șoferul a fost condus cu autospeciala de poliție la sediul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea zero, fiind prezent în sediul acelui birou de poliție până în jurul orei 04:30.

Conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive. După ce a părăsit sediul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai, șoferul s-a deplasat la o locație, din Vama Veche, unde ar fi consumat „substanțe interzise”.

Șeful Poliției Județului Constanța nu a comentat de ce tânărul a fost testat doar pentru alcool în condițiile în care i s-au găsit droguri în mașină

„Cu privire la faptul că șoferul, în noaptea de 18 spre 19 august, nu a fost testat cu aparatul drugtest, am dispus cercetarea prealabilă a unui ofițer și a doi agenți, pentru a stabili dacă există sau nu există vreo abatere din punct de vedere disciplinar.

De asemenea, în cadrul cercetărilor efectuate, au fost depistate alte nouă persoane la locația din Vama Veche, unde șoferul ar fi consumat substanțe interzise, și care fac obiectul cercetărilor in acest moment”, a spus șeful Poliției Județului Constanța.

3 polițiști, detașați din țară, sunt cercetați pentru neglijență

Cei trei polițiști, care sunt detașați din țară, pe litoral, pana în 4 septembrie, sunt cercetați pentru neglijență.

Deși nu aveau în dotare un aparat drugtest, ei îl puteau duce pe tânăr la spital pentru probe de sânge, spun surse din poliție.

Sursa colaj foto: Amator

Sursa video: Amator

Citește și: Prima reacție a lui Cătălin Predoiu la accidentul de la Vama Veche: Corpul de Control al ministrului va cerceta situația | VIDEO