Confidenţialitate

Șoferii de TIR-uri așteaptă 2 ore la vama Giurgiu-Ruse

Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse este aglomerat din nou, miercuri după amiază, şoferii de TIR-uri aşteptând 120 de minute ca să intre în Bulgaria, în condiţiile în care trebuie să plătească în vamă taxa de drum impusă de autorităţile din ţara vecină.

Poliţia de Frontieră anunţă că vama de la Zimnicea, închisă în ultima perioadă din cauza sloiurilor de gheaţă de pe Dunăre, a fost redeschisă.

Zeci de şoferi de autotrenuri aşteaptă, miercuri, să treacă graniţa cu Bulgaria pe la Giurgiu-Ruse, timpul pe care aceştia trebuie să îl petreacă în vamă fiind, conform portalului Poliţiei de Frontieră, de aproximativ 120 de minute.

Aglomeraţia este cauzată de faptul că şoferii de trebuie să plătească taxa de drum pentru Bulgaria la punctele amenajate în vamă de autorităţile din ţara vecină, măsura fiind implementată de la 1 februarie.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu anunţă că, începând de marţi după amiază, de la ora 14:30, au fost ridicate restricţiile de circulaţie prin Punctul de Trecere a Frontierei Zimnicea, care în ultima perioadă a fost impracticabil din cauza podurilor de gheaţă formate pe Dunăre, care nu au permis traversarea fluviului cu bacul.

Prin punctul de trecere de la Zimnicea se circulă în condiţii de iarnă, iar poliţiştii de frontieră români colaborează în permanenţă cu omologii lor bulgari, în vederea fluidizării traficului şi reducerii timpilor de aşteptare, precizează reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

Joi după-amiază, după ce a intrat în vigoare măsură privind plata taxei de drum pentru Bulgaria în vamă, şoferii de TIR-uri au aşteptat şi aproape patru ore ca să intre în ţara vecină. De asemenea, aglomeraţie a fost şi luni.

Plata taxei de drum pentru Bulgaria se poate face doar cu un card bancar pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone, iar la autoturisme se poate efectua plata în euro, leva sau cu un card bancar.