Șoferi de autobuz Franţa: Au îmbrăcat fuste pentru că li s-a interzis să poarte pantaloni scurţi

În contextul caniculei ce a cuprins Europa, şoferii francezi protestează vizavi de măsura care le interzice să poarte pantaloni scurţi în timpul programului de lucru.

Şi au găsit un mod inedit de a-şi arăta supărarea: s-au îmbrăcat în fuste, spunând că sunt inacceptabile condiţiile de lucru, notează The Guardian.

Şoferii din Nantes au cerut să li se permită să se îmbrace mai lejer la serviciu, după ce temperaturile de afară au trecut de 38 de grade Celsius. Când cererea le-a fost însă refuzată, şase dintre ei s-au îmbrăcat în fuste, în semn de protest.

“Am cerut să ne putem îmbrăca în haine mai lejere în contextul temperaturilor ridicate de afară, dar ni s-a spus că nu putem purta pantaloni scurţi. Şi pentru că fustele sunt autorizate, am decis să le purtăm”, a declarat şoferul Didier Sauvetre, pentru ziarul local Press Ocean.

Colegul său, Gabriel Magner, spune că este o formă de discriminare: “Femeile pot purta fuste, dar bărbaţii, nu” , a afirmat el. “Birourile şefilor noştri au aer condiţionat, ceea ce nu se întâmplă în vehiculele pe care le conducem. Să petreci mai mult de şapte ore într-un astfel de vehicul, la 50 de grade Celsius, nu este uşor. La peste 30 de grade Celsius, managementul ar putea să facă un plan pe caniculă şi să permită şoferilor să poarte pantaloni scurţi. Odată ce uşa şoferului se închide, nu mai poţi vedea nimic”

Pe fondul caniculei, Parisul aplică măsuri de limitare a poluării după ce au fost atinse niveluri îngrijorătoare. Rezidenţilor li s-a cerut să renunţe la folosirea maşinilor personale.

Poliţia a redus de asemenea viteza de circulaţie în unele zone şi a deviat traficul camioanelor grele.

Preţurile biletelor pentru mijloacele de transport în comun au fost reduse pentru a îndemna parizienii să adopte un stil de viaţă mai sănătos.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS