Șoferi care au consumat alcool sau droguri, prinși de polițiști în București

Mai mulți șoferi care au consumat alcool sau droguri au fost prinși ieri noapte de polițiștii de la Brigada Rutieră a Capitalei, fiind reținute 20 permise de conducere și aplicate amenzi de peste 87.000 de lei, informează Mediafax, citând oficiali din cadrul Brigăzii.

Polițiștii au prins, în jurul orei 3.00, un bărbat în vârstă de 37 de ani care a condus un autovehicul în zona Piața Muncii, aflându-se influența substanțelor psihoactive.

„Acesta a fost testat cu aparatul drugtest, care a indicat prezența în organism a substanțelor psihoactive (canabis). În acest context, conducătorul autoturismului a fost condus la sediul INML pentru recoltarea probelor biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive”, conform sursei menționate.

Un alt caz a avut loc în jurul orei 4.00, în zona Piața Victoriei, unde a fost oprit pentru control conducătorul unui autovehicul în vârstă de 34 ani. Acestuia i s-a solicitat să se supună testării cu aparatele Alcooltest și DrugTest, însă a refuzat, devenind recalcitrant, motiv pentru care a fost încătușat și condus la sediul INML unde a refuzat și prelevarea de mostre biologice.

„Din verificarile efectuate a rezultat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru refuz de recoltare mostre biologice și pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”, arată sursa menționată.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, anunță Poliția Rutieră în Municipiul București.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS