Confidenţialitate

Sociologul Gelu Duminică, la Europa FM: Oamenii care s-au vaccinat în ultimele zile aveau nevoie de motivație suplimentară, nu erau împotriva imunizării | AUDIO

Sociologul Gelu Duminică spune la Europa FM că oamenii care s-au vaccinat în ultimele zile ar fi făcut-o oricum, pentru nu erau împotriva imunizării, ci doar aveau nevoie de o motivație suplimentară.

Sunt oameni care s-ar fi vaccinat de princpiu, nu aveau nimic fundamental împotriva principiului. Aveau nevoie de un altfel de mesaj și un altfel de motivație. Au avut-o în momentul în care în fiecare zi dispare câte un sac”, a spus sociologul Gelu Duminică la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Gelu Duminică a mai spus în emisiunea Deșteptarea că o treime din populație, cea care se opune vaccinării, n-a primit de la debutul pandemiei niciun tip de mesaj care să-i schimbe părerea.

„Nimeni nu cred că s-a amăgit că ritmul acela de 100 și ceva de mii o să țină o veșnicie. Din păcate, cam atâta este. Ce mesaje ați văzut în plus față de ceea ce deja știam? Ce a făcut politicul astfel încât omul de rând să vadă că există o solidaritate între clasa politică?”, a adăugat Gelu Duminică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Gelu Duminică mai spune că oamenii ar fi trebuit motivați prin intermediul asociațiilor profesionale – cele ale medicilor, cadrelor didactice și asistenților sociali. Acestea ar fi trebuit să primească bonusuri dacă ar fi convins oamenii, potrivit sociologului.

„Cei mai credibili transmițători de fake news nu au fost preoții. Preoții au fost pe locul cinci undeva. Principalii au fost medicii. Medici de genul doamnei Pop, de genul doamnei Alberts, care, luni de zile, au transmis informații de noaptea minții. Domniile lor fiind oftalmolog, respectiv chirurg estetician, neavând nicio legătură cu domeniul epidemiologiei. Omul vedea un medic, cu aura lui de medic, și-ți punea tot felul de îndoieli în minte, în suflet și așa mai departe”, a explicat sociologul Gelu Duminică la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: O femeie vaccinată “la chiuvetă” nu a putut să plece în vacanță în străinătate pentru că nu știa că trebuie și rapel